espanjan aurinko lämmittää iiiihan mukavasti.

mutta nyt on tärkeämpää asiaa. muutin eilen omaan kämppään, ja yks kämppiksistä on venäläinen poika/mies. ja nyt puhun tilanteista, jotka kohtasin hänen kanssaan, en hänestä (siinä on ero siinä on ero).

tämä on jo vähän pelottavaa. siis ainahan venäläisistä puhutaan, että ovat vulgaareja, tuppisuita, vakavia, vaarallisia. mutta -hitsi, ainaki tämän tyypin kohdalla ennakkoluulot pitivät paikkaansa! mulla niin vahvaa tuntemusta ihmisen kanssa ei ole ollut.... reilu vuoteen tässä! vahva tuntemus ei tarkoita ihastumista, vahva tuntemus tarkoittaa vain vahvaa tuntemusta. tunnen selkäpiissäni venäläisen olevan samassa tilassa.

keskustelin hänen kanssa teekupin ääressä kaiken maailman asioista. NYT UNOHDETAAN VÄLITTÖMÄSTI kaikki englannin ja länsimaalaisuuden smalltalkit. ei vittu, nyt puhutaan asiaa. teekupin ääressä ei lörpötelty säästä, tai kuinka mukavaa on elämä; yritin parhaani, mutta kaunistelemani puheet hän analysoi ja viilsi terävästi rikki. mieleeni välähti tsehovin VANJA-ENO! pienikin hiljaisuus keskustelussa tämän venäläisen kanssa meinasi tukehduttaa minut hengiltä. teekupin ääressä juteltiin elämästä ja kuolemasta.

no, juteltiin muustakin. "yea i just heard there are already two bikes in the storage so the question is where i could put my bike, or perhaps i just dont buy it then.." -WHO TOLD YOU? SARA? "no i just spoke with the landlord but anyway im not that sure then if i would even need a bike...." -YOU SPOKE WITH THE LANDLORD? THAT IS INTERESTING. AND WHAT DID THE LANDLORD SAY? "nothing really i just asked about the storage..." -HOW COULD HE KNOW THERE ARE TWO BIKES IN THE GARAGE? "mm... he didnt know but sara just told me..." -WHAT THE LANDLORD SAID EXACTLY?

(olin tuolin päällä seisomassa katselemassa mitä tärkeää jääkaapin päällä on. venäläinen tyyppi tulee paikalle).-THE HIGHER YOU GO; THE DEEPER YOU WILL FALL. "do you know.. haha well yea thats sure right, but you know what is this?" -OF COURSE I KNOW. "i just need to have an envelope to pay my rent and i have like ten minutes time before i have to leave to the airport.." -IT IS MY ENVELOPE. I HAVE SAVED IT TO MYSELF. "..and i still need to pack and everything, oh it's yours, alright, oh you have saved it.." -TAKE IT. " -i havent have the time to buy any today because i was... are you serious? that would be amazing, are you sure.." -YES YOU DIDNT HAVE THE TIME. -"when i buy envelopes i can you know give you one.." -OF COURSE YOU WILL GIVE ME ONE. WHY DID YOU THINK I WOULD OTHERWISE GIVE YOU MY ENVELOPE?

jokaisen venäläisen käyttämän sanan jälkeen on pieni hiljaisuus, ja se on se, joka on tukehduttaa kurkkuni, ja minua kuumottaa. näin ujoksi en ole tuntenut itseäni kuukausiin, kuin asuisin itse tsehovin kanssa, naurettavaa, mutta näin se vain on. sama aavemaisuus mikä jossain vanja-enossa on, se aavemaisuus tämän venäläisen kanssa, ja sitä en ole ennen kokenut; tiennyt olemassa olevankaan.

odotan mielenkiinnolla ja kauhulla seuraavia teehetkiä hänen kanssaan. selkäpiini odottaa.