tiiättehän kuinka paljon joku sedän kummityttö muistuttaa ulkomuodoltaan, käytökseltään ja jopa ääneltään uskomattoman paljon kaverin kaveria. olen monta kertaa katsonut kadulla jotain tyyppiä, miettinyt onko tämä nyt se kaveri jonka olen tuntenut vuosia, ja pitemmässä tarkastelussa tyyppi osoittautuu tuntemattomaksi heeboksi. tyyppi oli vain olemukseltaan mielestäni prikulleen samanlainen kuin se tuntemani kaveri.

olen huomannut, että sparrow (=eräs poika jonka tunsin) ei ole uniikki. lontoossa on heitä useita.

eilen pubissa näin yhden sparrowin. hän oli kaverinsa kanssa parilla, juttelivat siellä nurkkauksessa keskenään. tällä sparrowkloonilla oli harmaa pipo päässä, harmaa-musta vaatetus, takki toki päällä. hänellä oli myös silmälasit, sparrowin luisevat ja kauniit kasvonpiirteet ja myös hiukan parrantupukkaa. hänen cool olemuksensa ja käyttäytymisensä oli sparrowin. naurahdin ja mietin, mitä jos hänen horoskooppinsa olisi rapu. olisiko hän luonteeltaankin samanlainen kuin sparrow?

ulkonäkö kerta kertoo ihmisestä paljon, varsinkin aikuisena. miten ihminen huolehtii itsestään, miten laittautuu muita varten, miten pukeutuu, millainen ryhti on, urheileeko. olemus kertoo vieläkin enemmän, kuinka itsevarma ja läpitunkeva ihminen on, vai onko ujo ja pehmeä, eloisa, avoin, utelias, masentunut, stressaantunut vai mitä. jos ympärille otetaan vielä ryhmä mukaan, näemme kuinka henkilö käyttäytyy ryhmässä! ottaako hän mielellään vastuuta, vai leijaileeko helposti omissa maailmassa, onko hän itsekäs vai epäitsekäs, millainen tiimityöskentelijä hän on. jos pääsisimme puhumaan kahden kesken tämän ihmisen kanssa, tietäisimme myös mitä hänen päässä liikkuu, minkälaiset hänen haaveet ja pelot on, ja mitä hän aikoo tehdä seuraavana päivänä. tietäisimme jo aika paljon.

pointti on, jos tuo sparrowklooni olisi tullut kysymään numeroani, olisin sen antanut. vai olisiko mun peräti pitäny mennä antamaan numeroni sille?